Ако Украйне падне, Словакия е следващата.Това коментира словашкият премиер Едуард Хегер

...
Ако Украйне падне, Словакия е следващата.Това коментира словашкият премиер Едуард Хегер
Коментари Харесай

Словашкият премиер: Падне ли Украйна, ние сме наред

Ако Украйне падне, Словакия е идната.

Това разяснява словашкият премиер Едуард Хегер пред европейски и бизнес водачи по време на една от полемиките на Световния стопански конгрес в Давос.

Хегер подлага на критика тези страни членки на Европейски Съюз, които са прекомерно подвластни от съветската сила, макар че страната му, дружно с Унгария и Чехия, получи изключение от възможното ембарго против съветския петрол заради неналичието на диверсификация. Словашкият министър председател прикани евролидерите „ да спрат да вършат взаимни отстъпки “ с правилата си, когато търгуват с Москва.

„ Ние прекомерно дълго време продавахме полезностите си за на ниска цена газ и нефт “, сподели Хегер, представен от CNN. „ Компромисите с Путин провокираха война в Украйна. Агресивна война, в която умират хора. Украинците проливат личната си кръв за нашите полезности, тъй че ние да не би трябвало да го вършим “.

Премиерът на Словакия прикани Европейски Съюз да работи с Украйна и страните от Западните Балкани, с цел да изготвят „ стандартизирани правила “ за те да се причислят към блока. Украйна от години задълбочава икономическите и политическите си връзки с Европейски Съюз и Киев към този момент изиска публично влизане в Съюза. Присъединяването по принцип лишава няколко години, защото претендентите би трябвало да удовлетворят прецизните критерии за участие, а едвам по-късно да се премине към договаряния, съобщи настоящо.ком.

Според някои евролидери включването на Киев към блока би трябвало да се случи допустимо най-скоро поради съветската инвазия. Други обаче – като френския министър за Европа Клемент Бон – настояват, че процесът ще отнеме „ 15-20 години “.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР